torsdag 29 april 2010

Nu är det dags igen för den årliga skoldansen. Men även denna vår är det småbarnen som intar dansgolvet som troligtvis inte kommer vara lika packat som tidigare år. Eftersom det inte är obligatorisk närvaror för niorna kommer Rättvikparken att "krylla" av den mindre sorten för kvällen. Man kan alltid hoppas på att det blir lite drags, i alla fal för live bandets skull. Om dom har tur kanske det dyker upp ett fåtal nionde klassare som är redo för ett parti, med andra ord.

I morgon blir det till att bege sig ut på landsbyggden och fira framför den varmare brasan, i det lite kallare mörkret.

måndag 26 april 2010

Valborg


Ett år har gått sen våren senast välkommnades med saft och korvgrillning. Nu är det dags att än en gång gräva fram den klirrsäkra ryggsäcken i botten av garderoben och bege sig ut. Men nu är frågan vart ? Det erbjuds flera fina möjligheter, frågan är bara vart man ska vara. Vikarbyn har under alla år varit ett säkert kort men kan komma att konkureras ut av Rättvik, då de lite äldre väljer att förflytta sig till Stranden. Uppgifterna är halvosäkra, lika så det eventuella besöket av Furudalingar, Moringar och Leksingar. Men ett som är säkert är att det kommer festas hårt runt om i kommun´.
Vart ska folket vara?

lördag 10 april 2010

Barcelona


Nu är vi tillbaka i det grå disiga Dalarna med ett gott humör efter ett riktigt härligt träningsläger i en varmare del av Europa. Dagarna var riktigt fina och värmen var inget att klaga på, med mycket spring i benen tränade vi ett flertal gånger under veckan, gick i det hundratals trapporan runt om i staden, spelade ett flertal matcher som gick till vinst och spenderade även en del tid på tunnelbanorna. Vi bjöds på mycket roligheter och inte minst fotboll i alla dess slag. En toppen match på ett fullsatt Camp Nou och fotboll i världsklass var en upplevelse för sig. Matchena vi spelade gick super, försvar och anfall var det inget fel på hela laget jobbade och hjälptes åt i kniviga lägen. Vi rulade boll och spelade vårt spel. Började behärska underlaget och den lönade sig med all den träning vi lagt ner på det här. Två vinster och en oavgjord blev resultatena för de matcher vi spelade och den kan man säga är klart godkänt.

Efter en höghöjdsbana i full skräck kom åskan och vi som befann oss på banan blev tvugna att "livräddas" av personalen som firade ner oss från de meter breda plattorna ca 5/7 meter upp luften. Efter ett riktigt regnväder var det dags att hoppa på en tunnelbana för att äta en av våra härliga middagar i stan. Eftersom maten inte var den bästa på hotellet/vandrarhemmet så åt vi middag i stan för att hålla hurmör och energin på topp. Dom flesta kvällarna spenderades på Fresc'co medans andra på Kina Restaurang och en kväll även Sushi som blev en succé. Vi spatserade på Ramblan med stora leenden på läpparna och skön sång. Vikarby IK damlag finns nog på bild och film lite överallt i värden vid det här laget. Vem lägger inte märke till ett gäng snygga tjejer i blåa träningsoveraller/gulamatch tröjor, en sen kväll på Ramblan !? Fast vissa kvällar var vi ju snyggare än vanligt då vi var i klädda jeans och en tröja men uppmärksamhet väckte vi i alla fall. Efter matchen i Camp Nou blev det till att ställa upp på ett flertal foton och filmer då vi syntes med en stor Sverige flagga några hundra meter innan utgången.

Veckan var toppen och vi har det väldigt kul ihop. Lagandan är på topp och vi ställer upp för varandra, en för alla, alla för en !