onsdag 29 juli 2009

Mopars At The Strip

Efter att halva delen av Classic Car Week har gått är det dags att vända blickarna lite norr om Rättvik, nämligen mot Orsa. Enligt Wikipedia är Orsa är känt för:
Orsa spelmän; Kalle Moraeus,
Orsa Grönklitt (norra Europas största björnpark)
och mycket viktigt; sina röda hus med vita knutar.

Men det är inte därför hela DDH och massa mera människor kommer besöka Orsa. Man kommer kunna se x-antal bilar av lite halvfinare modeller bege sig mot flygfältet. Orsas späckade flygplansschema blir rubbat då landningsbanan kommer vara full med bilar som går alldeles för fort. Där kommer du nämligen ha möjlighet att se eller själv delta i racing efter den halvlånga sträckan.
Men, kanske viktigt att nämna:
Bara för bilar av märket Mopar!

Mopars At The Strip är en tillställning i samband med CCW och har blivt populärt bland Moparfantaster, "vanligt folk" (men med lite bättre smak än alla andra) och även annat folk, som helt enkelt bara vill racea.
Två bilar ställer upp sig på banan, en lampa blinkar till, bäst reaktionstid och först i mål gäller.
Simpelt, men oj så skoj!
En heldag med brända däck, rykande motorer och galna förare.
Som vanligt är DDH där det händer, joina oss!

söndag 26 juli 2009

CCW

Classic Car Week, det största som händer i Rättvik på hela året och en av Sveriges största cruisingar. Visst, hela evenemanget luktar öl och brända däck, och framför allt äckliga äldre gubbar som stöter på småtjejer, men det är en utmärkt möjlighet att både kika in heta bilar och heta folk. DDH därför har tagit tempen på hela CCW och Campingen vid Siljan.

Campingen... Visst, från ett bilfönster på riksväg 70 ser det packat och allmänt trevligt . Det, men när man går den ganska långa vägen igenom själva campingplatsen ser man inte mycket folk, så det är inte rekommenderat att befinna sig på Campingen när det händer, istället kan DDH tipsa om att hålla er i centrum, d.v.s längs riksvägen som går genom Rättvik.

5 rondeller, 800 m asfalt att bränna däck på, 1000 möjligheter att få ragg. Största chansen finns längs de så kallade rabatterna, mellan första och andra rondellen. De halvunga och halvcoola lär kunna ses sitta längs med de betongblock med växter i, mer och mer nedtrampat ju längre in på veckan man kommer. Längre bort ses de flesta 50-60+:arna sitta på sina tältstolar från fontänen och bortåt.

DDH tänker i alla fall vara där det händer, tänker ni?

Ett "Efter Tisdagen" inlägg kommer, allt om den stora cruisningen och festen!

torsdag 23 juli 2009

Hatbrev TV4

I samband med TV4:s storsatsning Talang 2009, har vi fått sett både det ena och det andra på våra plasmaskärmar några fredagkvällar i rad. Både halvbra och halvdåliga "talanger" har visats upp, och ingen kommer riktigt ihåg vem som vann, eftersom största delen av rampljuset stals av fyra killar från allas vårt älskade Dalarna. Ni vet vilka vi pratar om här, borlänge pojkarna som fick hela Dalarna att växa av stolthet i hjärtat. Desvärre skulle finalisterna utsees av lite halvtorra stockholmare och skåningar, vilket ledde till att killarna inte gick längre. Men man kan ju fråga folket, vad är roligast? Ett par cheerleaders som kommer med ett väl utarbetat nummer, eller ett gäng killar som bjuder på sig själva?Folket är ganska eniga på den punkten. Jobbet på ett hatbrev till Tv4 är i full gång, så släng en blick på löpsedlarna nån gång ibland. Om rubriken "Terroristhot mot Tv4" eller "Tv4 i krismöte inatt, Bert Karlsson - "Jag vågar inte lämna huset" syns kan vi lugna er med att det förmodligen (det finns även fler upprörda knäckebrödsdansfans) är DDH som ligger bakom. Tidningarna har som dom flesta vet en irriterande förmåga att överdriva det mesta. Men hota ska vi!
Värt att nämna: DDH har syns ju ofta ute på de finare tillställningarna, och har därför såklart både gått en pingismatch mot en av killarna, och varit på festival med en annan.

söndag 19 juli 2009

"Halvefter" (igen)

Det har blivit lite av en vana att börja inläggen med "lite halvefter" här på DDH. Tyvär stämmer detta, en uppåtgående trend har visat att det inte händer mycket här. Å andra sidan är inte Rättvik händelsernas centrum, men lite mer aktivitet borde kunna krävas! Statistiken säger att DDH är halvsega och inläggen kommer ungefär en vecka efter att händelsen har ägt rum...

Vi kan i alla fall medela (exakt en vecka för sent) att årets konfirmation genomlöd utan större incidenter. Rättvikskonfirmanderna siktade på att slå nytt rekord i kyrkbåtsrodd, dom kom överraskande snabbt fram till krykan. För er som inte var där kan vi dela med oss med den informationen att ingen allvarligare olycka inträffade.
Nej, ingen ramlade i sjön,
nej, ingen snubblade på vägen in,
nej, ingen svimmade,
nej, ingen fick minnesförlust,
nej, ingen sjöng oroväckande falskt,
nej, ingen satte eld på sig själv(eller någon annan)
Allt gick relativt smärtfritt och nu kan konfirmanderna njuta resten av sommarlovet och inte tvingas gå upp gräsligt tidigt(om man tänker på hur länge man borde sova på ett lov) och bara ha det trevligt i det regniga sommarvädret!



onsdag 8 juli 2009

It's alive!

För er som letade efter DDHs dödsanonns i tidningen kan sluta leta. DDH lever! Halvdöda kanske, men nu ska det bli ändring på saken.
Vissa spenderar tiden på bajs-stranden i Rättvik, med volleyboll och glass, medans andra gör lite annat. Man kan ju undra vad som händer, och svaret är: inget händer.

n Ryktet som sätter skräck i de boende på Rättviks camping visar sig vara sant. Badförbud har utfärdats och allmänheten får bege sig någon annanstans om de vill svalka sig i det blå. *Bruna*

n Classic Car Week närmar sig sakta men säkert, och DDHs tips till allmänheten är såklart att hålla sig där det händer, d.v.s Rättvik, vecka 31.

nRyktena om Grillfest på en välkänd strand i närheten går, och alla bör hålla ögonen öppna.

Här nedan följer ett kort inlägg om Peace & Love, men det behöver ni inte läsa eftersom det är ganska halvefter...

måndag 6 juli 2009

P&L

Sveriges största festival ägde rum för ett tag sedan. Tack vare denna försening av uppdatering, kommer detta inlägg inte bli särskilt långt, utan halvkort helt enkelt. Allt var underbart, jätte bra musik, härliga människor, ni som inte var där missade nåt osv osv... Och till alla ragg, vi ses nästa sommar!
Lata och bekväma som DDH-folket blivit i all berömmelse, blir det inga bilder här på bloggen. Istället rekommenderas att följa de nedstående instruktionerna.
1. Klicka på länkarna: http://bilddagboken.se/p/main.html?crossdomain=1&friendname=Hackling94&#0

http://bilddagboken.se/p/main.html?crossdomain=1&friendname=matildaarvids&#0
2.Tryck på den blåa rutan med siffran 27 i.