söndag 11 oktober 2009

VM-kval

Ja, vad ska man säga. Där släcktes hoppet om att Sveriges fotbollskillar skulle få bättra på brännan. Inget Sydafrika för varken dom, oss eller Sverige.

Första halvlek var väl inte direkt någon rysare, utan gemonlöd utan större händelser. Men i andra halvlek så insåg Lagerbäck och laget att de kanske skulle missa den lilla trippen till de södra delarna av världen, och därmed VM, och de blågula började spela allt bättre. Den här gången kunde man inte skylla på Sveriges herrars insats, utan den vi här på DDH skulle vilja tala lite halvallvar med är matchens linjedomare. DDH har försökt nå honom, för att få höra vad han har att säga till sitt försvar, men utan att lyckas. Allt DDHs reporter på Parken fick höra var " Han försvann kort efter att matchen hade avslutats, frågan är om han flytt eller blivit kidnappad."

För Sverige lyckades göra mål , men vem var inte där, om inte linjedomaren som vinkar offside för Larsson. Tveksamt beslut, kan vi nog vara överens om. När sedan Sverige lyckas igen, ja, då är han där igen, glatt viftandes. Man säger ju att skadeglädje är enda sanna glädjen, detta gäller tydligen köpta spanska linjedommare också.
Killarna rullade boll så bra att slutresultatet borde ha blivit 2-0, kanske 2-1, men Sverige skulle i alla fall ha de 3 poäng som behövdes. Istället så får Danskarna in bollen i 79:e minuten, och VM är så gott som glömt. Om inte allt går emot oddsen och hela tabellen ruskas om, men chansen för Sverige är liten.

Efter matchen säger Zlatan: " Han måste ha jäkligt vassa ögon, två målstolpar och en målvakt mellan honom och mig, ändå ser han att bollen är ute." Man hör hur skeptisk han låter, och vi är ju alla besvikna. Zlatan var inblandad i båda målen och spelade "magnifikt" som vissa kommentatorer ville uttrcka det. Nej, Sverige var bra, det var däremot inte linjedomaren.


Här snackar vi hög kvalité på bilden, men DDH är lika skeptiska som Zlatan att den bollen var ute. Larsson kan ha varit en decimeter offside, men det är fortfarande inte klart. Men, domarjäveln dömer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar