måndag 24 maj 2010

Seaside

Efter en trevande början kanske sommaren är här trots allt. Några minusgrader, regn, åska och blåst är ju solklara tecken på att den svenska sommaren börjar ta fart. Ett annat sommartecken är festivalerna som drar igång. Musiken och dess tillbehör, festivalerna är höjdpunkter framöver. Ett fullspäckat schema för DDH med festivaler flera gånger i månaden är vad som väntar. I helgen drog festival-marathonet igång.



Seaside-festivalen. Enda svenska rockfestivalen som är gratis. För den med lite smalare plånbok är detta ett ypperligt tillfälle. Festivaler och plånböcker har genom historien inte rikigt kommit överens, så därför är det ganska halvbra att inviga festivalsommaren med en snäll-mot-plånboken-festival.

46 band på en dag var det som erbjöds. Pausunderhållningen stod ett gäng killar med utländsk bakgrund (aka blattar) och några skinnhuven för. Då vädert var halvdåligt så hade det bildats en och annan lerpöl. Lerpölar visade sig vara den perfekta platsen för en fight, i alla fall enligt killarna. Då DDH oskyldigt står och för en trevlig konversation så går detta gäng förbi, hand ihand. Konstigt tänker DDH, men kul att de hakat på COMVIQ's "jag skulle vilja byta kompisgäng"- anda. De ser plötsligt pölen, och kaoset är ett faktum. Alla ska ner i den, de slåss för att få bästa platsen, de svagare hamnar i buskarna bredvid. Tyvär kommer några ordningsvakter (misstolka inte, DDH uppmuntrar inte till våld, med det är klart det är kul att titta på) och med stor entusiasm ger sig in i striden tills den avslutas.
























Men! Det är ju som sagt musiken man ska fokusera på. Efter många roliga framträdanden och en och annan nyupptäckt grupp kunde man lämna Seaside-området i Falun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar