söndag 27 september 2009

Rekomenderad klädsel

Marknad. Om fem dagar så intar Sveriges alla knallar Rättvik. För vissa innebär det att stå parkeringsvakt och liknande för att få ihop pengar till idrottsklubbar eller till klassresor. För andra kan det betyda fjortisfylla på långbryggan. Annars tänker väl de flesta som bor i Rättvik på en ledig skoldag (som vi nu tydligen inte fick!) och tre dagar av folkliv. Lukten av brända mandlar, munkar och popcorn kommer ersätta den vanliga gödsellukten. Det kanske inte är årets fest, men alla går ut för att umgås. Alltid hittar man roligt folk på marknaden. Att bara gå omkring och titta på vad marknaden har att erbjuda brukar underhålla de flesta. Det enda som kan förstöra en sådan härlig helg är ju förstås vädret... I helgen väntar oss halvsköna 3 grader och säkert regn.
Rekomenderad klädsel: Allt ni äger, fram med mössor och vantar.
Det kommer ju som sagt att komma mycket turister, och ett sätt att se skillnad på en äkta inföding och turister är att alla Rättvikare ställer diverse burkar och flaskor bredvid soptunnorna, medans turister som är ovetandes om Rättviks miljökämpe, allas våran Erik, helt hjärtlöst slänger dom.

Club. Det har vi säkert skrivit om hundra gånger, men det är väl det som händer här. Ett bevis på hur lite det faktiskt finns att göra här är ju just det här; vi skriver om club fast det inte ens blev av. Som sagt, uppskjutet p.g.a den större konkurrenten Coz. Återkommer när DDH är mer informerade.

tisdag 15 september 2009

Updates

I samband med att DDH blir en allt mer besökt blogg (3000 besökare!), går mer och mer av Rättviks invånare in på "nätet". Facebook-vågen som nådde dalarna för c.a ett halvår sen, efter att ha funnits i södra landet en längre tid, har tagit Rättviksbygden med storm. Unga som gamla skaffar dom ett konto, och genast rullar det in vänförfrågningar till dom som som vanligt är lite före, typ som DDH.

Medan Svininfluensan nu härjar på skolor runt om i länet, har också Rättviksskolan råkat ut för en hemsk åkomma. Farmville-syndromet. Elever rusar från lektioner för att hinna få en plats i datasalen för att skörda sina "eggplants", och detta börjar bli ett problem, menar en källa från skolan. Man kan inte röra sig inom skolans område utan att bli träffad av dom spelberoende ungdomarnas krav. Gifts förfrågningar orsakar stress och tvångstankar.

Annat nytt är:

Skol DM i fotboll. Champions Leauge får hård konkurens om tittarna, då några av Vikarbyns och Rättviks spelare kämpar tillsammans om vinst.

CLUB v39. En favorit i repris kanske?

fredag 11 september 2009

Halv efter

Just nu har det kännts lite halvdött här på DDH. Men som det redan är poängterat så händer det inte överdrivet mycket här. Men här kommer i alla fall ett halvefter inlägg.

Derbyt. Den här gången var det faktiskt publikrekord, då halva Rättvik bestämt sig för att ta sig en titt på IFK Rättvik-Vikarby IK. Båda lagen spelade bra och hade sina chanser, men Vikarbyn försvarade sin titel som serieledare med bravur och det hela slutade 4-0 till Vikarby IK. Det mest uppseendeväckande under matcen måste ha varit när Rättviks målvakt inte längre trivdes bland stolparna och helt enkelt tog bollen och dribblade sig igenom mittfältet tills hon till slut stoppades av Vikarbyns backar. Kanke hade hon insett att Rättvik inte skulle hinna göra dom 5 målen som behövdes för en vinst, för hon återvända bara enstaka gånger till målet och spelade i stället ute under de resterande minuterna.

Friidrottsdag. Den årliga friidrottstävlingen i Rättviksskolan är avklarat. P.g.a olika halvdåliga anledningar så fick inte eleverna vara på Hedslund utan de fick nöja sig med halvkasst underlag på P-vallen.
Hur som helst så vann 9A, efter några vunna grenar och en sjuk stafett, som vanns tack vare 9a:s nyförvärv. Alla var lika förvånade när han under svenks-stafetten gick om en efter en och till slut vann. Kurir-stafetten vanns ganska halvöverlägset av 9B och det hela slutade ganska tippat med A och B i toppen.

Tack för visat intresse för detta halvhjärtade, halvkassa och halvefter inlägget!

fredag 4 september 2009

Inför Helgen

Efter nästan en veckas uppehåll, på order av räddningstjänsten, för att lugna ner systemet efter alla besökare som pressat detta till bristningsgränsen, kommer här ett nytt Inför Helgen. Förra helgen blev ju som den blev, trevligt för alla inblandade, kanske inte lika kul för alla utblandade. Vissa är fortfarande utslagna av det hårda festandet. Dock blickar vi framåt, och något av det som händer i helgen är följande:

Coz, Borlänge, förmodligen det hetaste som händer. Den lilla erfarenhet DDH har av det är att det kan definitivt vara värt det. Eller inte. Men men, tiderna förändras, ett tips om ni verkligen vill ha kul så är det Borlänge, Fredag, som gäller. Det är vad vissa skulle kalla, "sweet".

Granny goes Street. Festival. Falun. Sista Festivalen för "sommaren", passa på. Mormorsgatan 7.

DERBY. Återigen möts Rättvik och Vikarbyn i en vänskaplig seriematch, humöret är på topp, och självklart kommer utgången inte ha någon som helst betydelse för alla spelar för att ha roligt.