söndag 27 september 2009

Rekomenderad klädsel

Marknad. Om fem dagar så intar Sveriges alla knallar Rättvik. För vissa innebär det att stå parkeringsvakt och liknande för att få ihop pengar till idrottsklubbar eller till klassresor. För andra kan det betyda fjortisfylla på långbryggan. Annars tänker väl de flesta som bor i Rättvik på en ledig skoldag (som vi nu tydligen inte fick!) och tre dagar av folkliv. Lukten av brända mandlar, munkar och popcorn kommer ersätta den vanliga gödsellukten. Det kanske inte är årets fest, men alla går ut för att umgås. Alltid hittar man roligt folk på marknaden. Att bara gå omkring och titta på vad marknaden har att erbjuda brukar underhålla de flesta. Det enda som kan förstöra en sådan härlig helg är ju förstås vädret... I helgen väntar oss halvsköna 3 grader och säkert regn.
Rekomenderad klädsel: Allt ni äger, fram med mössor och vantar.
Det kommer ju som sagt att komma mycket turister, och ett sätt att se skillnad på en äkta inföding och turister är att alla Rättvikare ställer diverse burkar och flaskor bredvid soptunnorna, medans turister som är ovetandes om Rättviks miljökämpe, allas våran Erik, helt hjärtlöst slänger dom.

Club. Det har vi säkert skrivit om hundra gånger, men det är väl det som händer här. Ett bevis på hur lite det faktiskt finns att göra här är ju just det här; vi skriver om club fast det inte ens blev av. Som sagt, uppskjutet p.g.a den större konkurrenten Coz. Återkommer när DDH är mer informerade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar