fredag 26 februari 2010

DDH hyllar!

Ny vecka, nya hyllningar och ifrån sägningar.

Veckans eminenta hyllning går till en nyfunnen kärlek i vintermörkret; Ballerina Kladdkaka. Nu får ni inte tro att hyllningarna endast går till saker man kan stoppa i munnen, men det är bara så gott.
"En ny typ av Ballerina med tunna kex och hela 38% fyllning! Både kex och fyllning har en frestande smak av kladdkaka. Doppa för bästa smak"
Det där med doppningen kan medföra missförstånd, då en kommentar kan uppfattas felaktigt. Vi ber er att bortse från detta och ta er tid att njuta av den underbara kakan!
Vi skickar också en mini-hyllning till sportlovet, men varför sporta när man kan äta kakor?

lördag 20 februari 2010

Liveblogg från Säln'

En del av DDH befinner sig efter en lång biltur i en halvmörk skog i Sälen, eller nåt. Snygga som få hamnade vi på stoj och galej i en liten stuga fullt med dalmål och dansbandsmusik. Himla härligt, måste vi säga. Vi bloggar nu medan vi väntar på att 2 kilo pommes frites ska bli klara. Trots att vi som bekant älskar det "gula guldet", måste vi klaga på instruktionerna på förpackningen. Trots noggranna beskrivningar slutade det med att pommesen stod kvar på bänken i sin plåt. Det stod helt enkelt inte att man skulle lägga in dem i ugnen, och därför missade DDH att göra det.
Imorgon lutar det åt att bli en hel del brädåkning och raggande i de svarta backarna i Kläppen, om inte har vi badkläder med oss för att visa lite hud i bassängen.

Ha det bra alla läsare!

fredag 19 februari 2010

DDH hyllar!

Det går bra här på bloggen. 10 000, vi tackar och bugar. Med ökat antal besökare ökar också önskningarna från dem. Önskningar om t.ex DDH's synpunkter på saker och ting. Vi ska inte konkurera ut fjortisbloggarna med "Hiss & Diss" (Du kan ta det lugnt Kissie) utan ska nu börja med en följetång av inlägg där vi tipsar halvbra och halvdåliga saker. Vi har ju som sagt redan uttryckt vårt missnöje angående den halvdåliga kollektivtrafiken. Det var startskottet för denna följetång som vi kommer kalla "DDH säger ifrån" och "DDH hyllar".


Fredagens hyllning går till allas våra pommes frites. Pommes, strips, chips och flottyr potatis, jodå, kärt barn har många namn. Namnet "pommes frites" kommer ursprungligen från franskan, men själva rätten kopplas oftast ihop med USA. Dock är ursprunget okänt enligt Wikipedia.

Stripsen kan beställas nästan var som helst, till och med i Rättvik. Man kan äta dem hur som helst, var som helst, i alla lägen, med vad som helst och vem som helst. Man kan kombinera dem med i stort sett vilken krydda, dryck och annan maträtt som står att finna. Det är nog det enda i världen som erkännt kan ätas som både mat och snacks, därav succén.
Även bönderna i Dalarna har upptäckt denna delikatess, som är ett smaskigt alternativ istället för potatisen direkt från åkern.
Denna goda, friterade gåva från ovan erövrar dagligen hjärtan världen över, och DDH tar helgledigt med orden;
DDH älskar pommes frites!

onsdag 17 februari 2010

DDH säger ifrån.

Ska ett helt studiebidrag gå åt till en tågresa !? Tåg priserna är skyhöga och utan tillfälligt arbete kan man inte röra sig i de yttre regionerna. En enkel resa går på ca 500-700 kr. Om priserna varit lägre hade det lönats sig för allt fler, miljön, SJ och det sociala livet hade ökat. Ungdomarna kunde haft bättre relationer på avstånd och haft ett bättre liv med mindre klagomål. Även pensionärerna hade sluppit röra sig i trafiken i 20 km/h och där med hade även ilskan för snigelkörning minskat drastiskt. Allt fler kommer därför att röra sig i de kollektiva banorna och våran värld kommer leva ännu en generation framåt.


Detta gäller även glesbygd'n, där det inte är konstigt att inget händer, eftersom man inte kan ta sig någonstans. Man ska vara glad om man får vänta max 30 min på de få bussar som går då de fastnar i snöstormarna. Personer utan bil, utan kompisar med bil, utan ragg med bil eller långväga släktingar med bil kommer helt enkelt ingenstans. Men, kanske ni tänker, är det inte bara att ta traktorn eller skotern? Till er kan vi meddela att detta bara är ett alternativ i Boda, och ingen annan stans. (I vissa fall Stumsnäs)
Vi på DDH kräver härmed att biljettpriserna sjunker genast och att fler bussar eller annan kollektiv trafik sätts in med omedelbar verkan!

måndag 15 februari 2010

The Day!

Då var det än en gång dags för årets enda egentliga höjdpunkt, den dag vi alla väntat på och längtat efter sen dagen imorgon, fast förra året. Med ett nytt år kommer nya produkter i handeln, nya förbättringar, hälsningar och kedjesms i samband med att dagen infaller. Alla som som sitter ensamma och ledsna i sina stugor, vågar sig på denna dag ut för att fira, träffa folk, och känna gemenskapen. Kärleken ligger i luften, från morgon till kväll. Imorgon är dagen, då man kan skippa alla måsten, jobb, läxor och bara ägna sig åt det människan egentligen är gjord för;
Äta Semlor!

Happy Fattuseday, everyone!