fredag 19 februari 2010

DDH hyllar!

Det går bra här på bloggen. 10 000, vi tackar och bugar. Med ökat antal besökare ökar också önskningarna från dem. Önskningar om t.ex DDH's synpunkter på saker och ting. Vi ska inte konkurera ut fjortisbloggarna med "Hiss & Diss" (Du kan ta det lugnt Kissie) utan ska nu börja med en följetång av inlägg där vi tipsar halvbra och halvdåliga saker. Vi har ju som sagt redan uttryckt vårt missnöje angående den halvdåliga kollektivtrafiken. Det var startskottet för denna följetång som vi kommer kalla "DDH säger ifrån" och "DDH hyllar".


Fredagens hyllning går till allas våra pommes frites. Pommes, strips, chips och flottyr potatis, jodå, kärt barn har många namn. Namnet "pommes frites" kommer ursprungligen från franskan, men själva rätten kopplas oftast ihop med USA. Dock är ursprunget okänt enligt Wikipedia.

Stripsen kan beställas nästan var som helst, till och med i Rättvik. Man kan äta dem hur som helst, var som helst, i alla lägen, med vad som helst och vem som helst. Man kan kombinera dem med i stort sett vilken krydda, dryck och annan maträtt som står att finna. Det är nog det enda i världen som erkännt kan ätas som både mat och snacks, därav succén.
Även bönderna i Dalarna har upptäckt denna delikatess, som är ett smaskigt alternativ istället för potatisen direkt från åkern.
Denna goda, friterade gåva från ovan erövrar dagligen hjärtan världen över, och DDH tar helgledigt med orden;
DDH älskar pommes frites!

1 kommentar:

  1. Det var min morfars far som uppfann pommes frites. Så det så!

    SvaraRadera