onsdag 17 februari 2010

DDH säger ifrån.

Ska ett helt studiebidrag gå åt till en tågresa !? Tåg priserna är skyhöga och utan tillfälligt arbete kan man inte röra sig i de yttre regionerna. En enkel resa går på ca 500-700 kr. Om priserna varit lägre hade det lönats sig för allt fler, miljön, SJ och det sociala livet hade ökat. Ungdomarna kunde haft bättre relationer på avstånd och haft ett bättre liv med mindre klagomål. Även pensionärerna hade sluppit röra sig i trafiken i 20 km/h och där med hade även ilskan för snigelkörning minskat drastiskt. Allt fler kommer därför att röra sig i de kollektiva banorna och våran värld kommer leva ännu en generation framåt.


Detta gäller även glesbygd'n, där det inte är konstigt att inget händer, eftersom man inte kan ta sig någonstans. Man ska vara glad om man får vänta max 30 min på de få bussar som går då de fastnar i snöstormarna. Personer utan bil, utan kompisar med bil, utan ragg med bil eller långväga släktingar med bil kommer helt enkelt ingenstans. Men, kanske ni tänker, är det inte bara att ta traktorn eller skotern? Till er kan vi meddela att detta bara är ett alternativ i Boda, och ingen annan stans. (I vissa fall Stumsnäs)
Vi på DDH kräver härmed att biljettpriserna sjunker genast och att fler bussar eller annan kollektiv trafik sätts in med omedelbar verkan!

1 kommentar: