måndag 29 mars 2010

Pressmedelande.

Som ni kanske har märkt har det stått oförlåtligt stilla här, men det är nämligen så här att vi har bloggat på ett annat ställe under en period. För en vecka sedan var vi på ett möte och det slutade med en alldeles ny blogg på DD.

Där har vi skrivit om förberedelserna och planerna innan träningslägret i Barcelona som startar imorgon tisdag, vilket har lett till att vi knappt har bloggat här alls. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt och tvingar er att gå in och kolla på den. Där får ni följa med oss på allt vi tar oss för i det halvvarma landet.
Sen vill vi också säga att det kommer att hända saker när vi kommer hem också, så glöm för all del inte bort eran älskade DDH-blogg.

Här hittar ni den "nya" bloggen:
http://dalademokraten.se/blogg/barcelona

söndag 21 mars 2010

Det droppar från taken, gummistövlarna är på och man sitter mot husväggen och njuter av solskenet. Att sedan vakna dagen efter, en söndag, titta ut genom fönstret och mötas av full snöstorm, får en att inse att det bara är att gräva fram skoteroverallen och pälsmössan igen. Snön verkar ha tagit musten ur hela kommunen, som trodde att det kanske var en vår på väg. Veckan blev plötsligt lite jobbigare för en del, men för den del som drar till Barcelona om lite mer än en vecka känns den inte fullt lika jobbigt. Det kommer att hända lite saker på bloggen framöver, så kika gärna in i veckan.

lördag 20 mars 2010

En halv bra natt i Fauln


Så klart att DDH tog sig till den lite större orten på stoj och galej. Natten spenderades på lite olika ställen för våran del, bland annat på Drag, ett golv, en busskur och ett bord. DDH inledde kvällen med glitter och glamor på ett dunkande Lugnet med halv roligt fest folk. Kvällen gick i sin tackt och dramatiken utspelade sig närmare 12 slaget, då människor föll handlöst till backen medans andra halvgrät i ett hörn, på grund utav en och annan dumpning. Kvällen närmade sig slutet och DDH begav sig mot innerstaden. Med ömmande fötter och skrikande sång närmade vi oss busskuren där DDH spenderade ca fyrtio minuter i en halvdöd stad.
DDH tycker att folket borde vara mer kreativa och röra sig i olika festlokaler runt om i länet, lev livet och ha det kul när du kan. Säger bara, våga vägra Bingo Lotto med mamma och pappa.


































































































































































































































































lördag 13 mars 2010

Melodifestivalen 2010

För er som inte såg Melodifestivalen för att ni var på en jätte rolig fest eller helt enkelt var för coola för att titta på detta svenne-program, så kommer några rader om vad som hände och hur det slutade.

Många uttrycker sitt ointresse och ogillande när det gäller Melodifestivalen, men ändå går tittarsiffrorna upp till flera miljoner, ett flertal facebook uppdateringar om vem som skulle ha vunnit poppar upp minuterna efter avgörandet och man kommer på folk som nynnar de halvbra låtarna lite överallt, lite helatiden. Undermedvetet kanske alla svenskar är födda till att älska melodifestivalen, eller att älska att hata den. Obrydda är vi i alla fall inte.

Som slutgiltlig vinnare stod i alla fall Anna Bergendahl. Men för showen stod några andra personer. Dolph Lundgren, med sin djuparöst och sitt hollywood smile, gjorde pauserna till det roligaste under alla dessa veckor, de har verkligen tjatat med deltävling efter deltävling. Alexander Rybak delade ut rösterna från Norge, och gjorde det på ett riktigt härligt sätt. En kämpe glad gutt är vad han är. Men inte minst, Björn Gustafsson! Björn Gustafsson och Melodifestivalen har ett speciellt förhållande, men efter sin dunder succé så försvann han. Så vad är inte bättre än att göra comeback i Melodifestivalen, som Salems pianist?

Mitt under Salem Al Fakirs nummer reser sig Salem från pianot, för att ställa sig mitt på scenen och sjunga för full hals. Vem kommer då intrippande om inte Björn? Med en halvlång frisyr och fina glasögon sätter han sig vid pianot och ser så där lite halvtöntig och halvflummig ut som bara han kan. Efter uppträdandet går Salem av scenen som om ingenting hade hänt, och Björn försvinner ut i kulisserna. Random, men otroligt roligt.
Salems rikgtigt grymma pianist

Årets Melodifestival va faktiskt riktigt underhållande, och det säger DDH som de svennar de är! DDH önskar alla en fortsatt trevlig natt!

(Inte minst de på Melodifestivalens efterfest. DDH vet nämligen att man på den senaste Melodifestival-efterfesten hittade ett borttappat typ av lusthöjande/potenshöjande medel, vi får bara hoppas att det har återvänt till sin ägare nu lagom till denna efterfest!)

måndag 8 mars 2010

Alice i Underlandet, En halvdålig recension

Precis som många andra har DDH sett Tim Burtons "Alice i Underlandet", och därför följer en halvkort recension.

Filmen borde egentligen heta "Alice i Underlandet II" eftersom Alice återvänder till Underlandet. En flicka ramlar igenom ett hål, hon träffar en halvgalen hattmakare, en helgalen kanin, talande blommor och en helt vanlig ond drottning, men med ett ovanligt stort huvud. Tim Burton har ett rykte att inte vara rädd att ta ut svängarna i sitt regisserande, så då tänker man, kan en film med den historien och den regissören bli normal? Svar: Nej.

Hattmakaren (spelad av Tim Burtons bäste vän Johnny Depp) gör filmen om möjligt ännu galnare. Med sitt nervösa fniss, konstiga prat och roliga uttal gör Depp hattmakaren genialiskt.

Recensionen av denna film är ganska svår, då den helt ärligt är halvvrickad. Den utspelar sig i verkligheten i overkligheten, eller vad det overkligheten i verkligheten? Det enda man är rikigt säker på när man reser sig ur biostolen, är att Alice gjorde helt rätt i att inte gifta sig med den mindre charmerande Hamrish, och att filmen, var mer eller mindre halvgalen.

En annan av Tim Burtons urartande filmer.
Romantisk komedi där Johnny Depp först rakar folk, sedan halshugger dem, bakar in dem i små pajer, och säljer dem i ett mysigt litet bageri. Fin film.

fredag 5 mars 2010

Sportlov.

Det var det lovet det. Det har spenderats på lite olika sätt för oss, men vi bjuder er på några höjdpunkter ur veckan.
I Fredags stötte vi nämligen på några halvkända människor i Kläppen, och såklart ställde vi upp på kort. Blev en hel del halvbra bilder dessutom, innanför staketet som vanligt. Dock får ni nöja er med dessa tre. Hoppas ni hade ett lika kul lov som DDH.