måndag 8 mars 2010

Alice i Underlandet, En halvdålig recension

Precis som många andra har DDH sett Tim Burtons "Alice i Underlandet", och därför följer en halvkort recension.

Filmen borde egentligen heta "Alice i Underlandet II" eftersom Alice återvänder till Underlandet. En flicka ramlar igenom ett hål, hon träffar en halvgalen hattmakare, en helgalen kanin, talande blommor och en helt vanlig ond drottning, men med ett ovanligt stort huvud. Tim Burton har ett rykte att inte vara rädd att ta ut svängarna i sitt regisserande, så då tänker man, kan en film med den historien och den regissören bli normal? Svar: Nej.

Hattmakaren (spelad av Tim Burtons bäste vän Johnny Depp) gör filmen om möjligt ännu galnare. Med sitt nervösa fniss, konstiga prat och roliga uttal gör Depp hattmakaren genialiskt.

Recensionen av denna film är ganska svår, då den helt ärligt är halvvrickad. Den utspelar sig i verkligheten i overkligheten, eller vad det overkligheten i verkligheten? Det enda man är rikigt säker på när man reser sig ur biostolen, är att Alice gjorde helt rätt i att inte gifta sig med den mindre charmerande Hamrish, och att filmen, var mer eller mindre halvgalen.

En annan av Tim Burtons urartande filmer.
Romantisk komedi där Johnny Depp först rakar folk, sedan halshugger dem, bakar in dem i små pajer, och säljer dem i ett mysigt litet bageri. Fin film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar