torsdag 25 juni 2009

Peace and love.

Midsommar blev lite som den blev, några hade mer roligt än andra, och på hela taget skulle man kunna säga, dög men sög. Istället blickar vi framåt mot bättre tider, nu när sommarens festligheter drar igång på allvar. Sommarens kanske största fest äger såklart rum i Dalarna, var annars? Peace & Love festivalen kommer tillbaka i år igen, i större utsträckning än någonsin tidigare. Mer artister, mer besökare, mer campare och framför allt mer öl. Tidningarna rapporterar dagligen om vad som händer på festivalområdet, både om de halvbra och de halvdåliga grejerna. Kärleken & Freden på festivalen fungerar ganska bra, med undantag av några tråkiga händelser. Men vi kan i alla fall garantera att vart man än tittar, kommer man få se sköna människor. Den ena mer unik och vacker än den andra.

"Man måste ju försöka vara värst" sa en av festivaldeltagarna till DD. Och det kan verkligen beskriva vad alla festare ser ut att ha tänkt.

Borlänges gator har spärrats av och scener har släpats dit. Det lovas 6 dagar av kärlek och musik, och festivalen gästas av många fina artister. Lars Winnerbäck, Miss Li, Mötley Crüe, Backyard Babies, med ack så många fler som vi inte orkar skriva. Sen har vi också, sist men inte minst, den mest önskade artisten på hela baletten, Håååååkan Heeellström!
DDH har såklart utsända på plats på lördagen, för att ge er lite bilder och recensioner.

Det sägs ha sålts 36 000 biljetter, och vi misstänker att alla biljetter har en ägare var. Med lite snabb huvudräkning blir det... 36 000 festivaldeltagare!

















Unika och vackra som sagt.

torsdag 18 juni 2009

Inför Midsommar!


Svensk midsommar. Vad vore den utan lite regn? Klart vi ska ha lite regn, i alla fall om man tittar på vad folket på TV:n säger. Äkta svensk midsommar spenderas klart bäst i Dalarna, var annars? Dagen och den kommande kvällen kommer troligvis innehålla grill, dans, sång, turister, folk och mycket fest! Vikarbyn på Midsommar är som Furudal under Fiskens, självklart är man där, det är där det händer. Majstångsresning och fiolspel lär finnas att åtnjutas för de turister som tagit sig hit, medans de yngre och "gladare" lär ta tillfället i akt att fira sommaren med halvstarka drycker och gårdsfester. En av de bättre festerna sägs äga rum längs Gålarvägen. Haket, kännt som "Pers Taverna", är som vanligt mittpunkten i Downtown Vikarbyn, vart man sist kunde hitta både tyskar och infödingar, alla lika glada. Bege er dit om ni inte vill missa något.
Det lär festas friskt även i de flesta andra röda stugor under kvällen, och det är för det mesta bara att glida in. På midsommar känner alla alla.
Glad Midsommar på alla. Bloggen vill passa på att meddela att antalet läsare får det att steka i hjärtat.

onsdag 17 juni 2009

Samma titel som alltid.

Nu när delar av DDH-folket återvänt från lyxcruisningen som de var tvugna att delta i, tänkte vi att det skulle fräschas upp lite här på denna blogg. Uppdates om gammalt och nytt kan läsas om ni sänker blicken ett snäpp.


Avslutning/Junifestival, denna dag är den dag som elever runt om i Rättvikslänet längtat efter sen de började skolan i augusti. Nedräkningen är klar och alla begav sig till den halvstora byggnaden kallad "Kyrkan". Efter finare sång och halvbra tal var man befriad. Man visste knappt om man skulle skratta eller gråta (av lättnad?) när de lärare som skulle pensionerats skulle hålla sina avskedstal. En av det lite halvbra lärarna måste citeras:
" Jag vill tacka lärarna och eleverna. Men först och främst föräldrarna, det är ju tack vare dom vi har jobb..."
Senare samma kväll kunde ungdomar ses bege sig till bowling/krogen, området som denna halvfina kväll gick under namnet "Junifestivalen".
Discobowling, Grill, lokala band i livetältet, en mycket grym omgång beatbox av de vackra bröderna Iseni och lite Nattklubb på det, och allt som allt blev det mer lyckat. Dagarna efter fick dock lida p.g.a sömnbrist då det blev lite halvsent.
(P.g.a utebliven kamerautrustning blev det inga bilder, skyll dig själv om du inte var där.)

Stranden, eller inte Stranden? En återkommande fråga nu när sommaren även kommit till de nordligare breddgraderna. När är det, vilka är där, är det överhuvudtaget någon där, vad blir det för väder osv. Många frågor, men lite svar. Festerna på Rättviks Strand går efter okänt schema, vilket gör att vissa kanske förvirrar sig en aning. DDHs tips till dessa är då följande:
Skaffa kompisar som har koll.
Messa med allt och alla.
Drick så pass mycket så att du inte bryr dig om vilka som är där, eller om någon är där.
Är du tillräckligt populär, dra ihop da gangh och starta eget partaj.
Funkar inget av överstående, och om du verkligen inte vill missa det lilla som väl händer när det händer, häng på Stranden 24/7. Bo på Campingen eller whatever.

torsdag 11 juni 2009

Uppdatering

Nu när sommaren står för dörren, händer det förvånansvärt mycket i Rättvik och dess omnejd. Detta gör att DDH-folket har ett späckat schema och händelserika kvällar gör att uppdateringarna kommer lite hipp som happ. Gårdagens kväll spenderades för vissas del på den halvlånga bryggan vid den "runda" sjöns strand. Glada ungdommar ville fira det vackra vädret och sommarlovet, och gjorde det också med diverse alkoholhaltiga drycker. Glada människor, pussar och kramar, det kan inte bli en bättre start på sommaren. Veckan i övrigt har bestått av en hel del nya kontakter, från bland annat Furudal, som hoppas återses snart igen.

Sommarn 09, även känt som festivalsommar har precis börjat och DDH-folket kan ses lite överallt där det händer. Midsommar kommer som vanligt att spenderas där det händer, det vill säga i Vikarbyn. Dom kan ses glida omkring under kvällen/natten på sina glassiga hojar, med kransar i håret. När dom ändå håller på, vill dom passa på att tacka alla läsare, suportes och kk:s, som gör att bloggen förtfarande går på +. 1000 besökare säger ju sitt och förtsätter det i den här takten lär det komma både gratis grejer och fanclubs.

fredag 5 juni 2009

Inför Helgen

Inför-och efter helgen inlägg avlöser varandra här på DDH, men det är ju då det händer, och det är det ni vill läsa om. DDH-folket är som sagt ganska viktiga och upptagna, men har idag tagit sig tiden för att hinna med ett "inför helgen".

Falukalaset/RIX FM, Torsdag till Lördag är det kalas i Falun, därav namnet FaluKalaset. Vem som fyller år är ännu oklart, men det måste vara en betydelsefull människa eftersom en vanlig svensk medborgare bara fyller år en dag om året. (Skämt åsido) Det kommer i alla fall finnas många artister att skåda på Stora Torget, som ligger mitt i det centrala delen av det som kallas centrum. I samband med detta kalas passar RIX FM på att ha sin traditionella festival. Den inkluderar artister som:

MÅNS ZELMERLÖW
JANET
KIM
STYLE
ANDERS FERNETTE
BWO
STAR PILOTES
RAGDOLLS

Konferenciererna, (dom som ska leda festivalen, för er som inte vet vad det betydde) är:
Maria Lindberg
Christian Hedlund

Enligt det fina norska vädergudarna på yr.no utlovas småskurar och 12 garder, men fram emot eftermiddagen/kvällen klarnar det upp. Så ni som planerar att tillbtringa dagen i Falun, ta med en regnjacka och en person ni kan värma er med!


Junifestivalen kommer än en gång att äga rum i den lilla hålan Rättvik vid den "runda" sjön kallad Siljan. Förra årets succé kommer tillbaka i utökad skala, denna gången kommer även diverse folk från Mora, Leksand och till och med storstaden Falun att besöka Rättviks Bowling & Krog. Dock sker inte detta förrens nästa vecka, tisdag den 9:e, så det kommer mer information senare.